bedrijvengids Grondslagen uitgelegdJouw voorbij komt sites continue frequenter bedrijvengidsen in een zoekresultaten terugkomen. Wat zijn nu eigenlijk online bedrijvengidsen en wat heb je er met teneinde op deze plaats een vermelding te behalen?


Een websites bedrijvengids is in feite ons websites databank waarin allerlei informatie over ondernemers ogen. Soortgelijk betreffende een Gouden Gids maar dan enig websites. Bedrijven kunnen veelal alleen kiezen ofwel ze hier zich voor aanmelden ofwel ook niet, af en toe worden een gegevens ook tot persoonlijk inzicht aangevuld. Daar is in Nederland een ruim assortiment met sites bedrijvengidsen, jammer genoeg niet allen even kwalitatief.

Zoekgedrag en bedrijvengidsen


Aldoor vaker kunnen personen op zoek tot een dichtstbijzijnde supermarkt, restaurant ofwel apotheker en ons bedrijvengids welke zich richt op lokale bedrijven, bijvoorbeeld een bedrijvengids aangaande Breda, speelt hier ook makkelijk op in. Een bedrijvengids kan sites eenvoudigweg en snel ons inzicht geven van ondernemers welke voldoen met de wensen over een bezoeker. Daarnaast mag deze direct zien op welke manier deze te bereiken is en waar die zich bevindt. Via wanneer beurs achtergrondinformatie te verschaffen over een diensten ofwel producten informeer jouw een bezoeker en gaat die hierdoor desgewenst contact opnemen, ze vinden immers vlot de weg tot je onderneming.

Linkpopulairiteit bedrijvengids.amsterdam


Behalve de directe vindbaarheid via de plaatsing in een bedrijvengids, waardoor je dus directe klanten krijgt, kan ons vermelding in een bedrijvengids verder leiden tot indirect meer zoekverkeer. De linkpopulairiteit met een website bepaald immers voor een groot deel de vindbaarheid van jouw webwinkel. Natuurlijk kan zijn capaciteit hierbij dit voornaamste. Ga uiteraard niet je website inschrijven bij allerhande ‘linkfarms’ maar zorg het je immers vermeld staat op de meeste essentiele en serieuze bedrijvengidsen over Holland ofwel je gebied. Een bedrijfsbeschrijving hierbij kan daar voor wensen dat jouw ook op welke manier op de voornaamste woorden in de zoekmachines getoond is.

Je kan je festival vermelden op talloze online platformen, waaronder tientallen bedrijvengidsen en meerdere variaties op de telefoongids. Bezit het doel en zo ja, kan zijn het vervolgens benodigd teneinde ons betaalde vermelding te nemen of ook niet? Vooral de belangstelling of je dien betalen voor een vermelding kan zijn speciaal relevant. Als firma word jouw namelijk vaak benaderd voor zo’n betaalde vermelding.

De vermeldingen zorgen met jouw (lokale) vindbaarheid
Ten eerste wat meer aan de vermeldingen op deze websites bedrijvengidsen en hoezo ze zeker cruciaal zijn. Je vermelding op deze websites bedrijvengidsen -deze geraken in het vakgebied ook citations genoemd- draagt voor met de vindbaarheid betreffende je website, bovenal lokaal, doch ook landelijk. Hoe het exact in elkaar zit lees je in mijn artikel aan het hernieuwen betreffende jouw lokale vindbaarheid. Veel citations hebben is uiteraard juist.

Miljoenen bezoekers, maar hoeveel merken je bedrijf?
DTG (ja, die bouwt tevens sites) claimt het daar maandelijks miljoenen bezoekers naar detelefoongids.nl komen. Eerlijk gezegd durf ik er immers mijn vraagtekens voor te zetten. Bestaan dat unieke bezoekers ofwel juist dit reeks bezoeken? En waarom komen die mensen op die site? Aangezien op welke manier speurtocht je nu nog een telefoonnummer op? En betreffende alle klanten welke op welke website komen, hoeveel zien er dan daadwerkelijk jouw beurs?

Aantal klanten zegt weinig tijd


Dit vormt vast indruk om zo betreffende cijfers te coulissen, doch kijk nader vervolgens enig een omvangrijke, ruwe cijfers. Enig dit reeks klanten zegt ook niet heel wat. Aangezien:

Hoeveel aankomen er bovendien dan de eerste pagina?


Hetgeen verrichten ze nader op welke webwinkel?
Op welke manier veelal is ons evenement gemiddeld vertoond?
Kan zijn het het minimale bedrag betreffende € 162 waard?
En vanwege een helderheid: een standaard vermelding op detelefoongids.nl is gratis. Dus: verdien je die € 162 per jaar retour? Als je het summier verdubbelt qua winst via welke betaalde vermelding, is het de moeite waard.

Verder bedrijvengidsen beschikken over mogelijkerwijs heel wat bezoekers, maar…
Aangaande de tientallen bedrijvengidsen welke daar bestaan, moeten er ook vast de nodige claimen het daar ons x-reeks bezoekers op hun site komt. Hiervoor geldt vanzelfsprekend identiek wanneer hetgeen er voor De Telefoongids geldt. Dit reeks klanten zegt niet zoveel, hoe duidelijk word je en hetgeen levert dit je op? Ook in mijn artikel over “een gemeentegids” vroeg ik me al af wie meteen eigenlijk jouw betaalde vermelding ziet.

Daar bestaan uiteraard data


Het omvangrijke goedkoop betreffende websites is het daar data zijn. Over ons postercampagne kun je enkel schatten hoeveel personen de poster gezien zullen mogen hebben. Bij sites kun je per website het aantal klanten meten. Uiteraard voor een betaalde vermelding dien je toch dit wordt ook wel statistieken mogen krijgen van een resultaten. Yalwa, het nauwelijks kosteloos vermeldingen meer aanbiedt, garandeert tenminste 1000 bezoekers per jaar. Op je vermelding. Is het € 60 waard?

Enig nog betaalde vermelding op Yalwa


Betaalde vermelding voor Yalwa levert 1000+ klanten per jaar bedrijvengids italie op

Juist, en hetgeen leveren jouw die 1000+ bezoekers op je vermelding op dan? Hoeveel daarvan aankomen op je webwinkel en worden tenslotte klant? Dat bestaan relevante vragen om te peilen of betalen wegens jouw vermelding wel zeker nuttig is.

Verder vraag ik me bovendien nog immers af hoe ze je meer vervolgens 1000 bezoekers mogen garanderen…

Vervaardigd een backlink op detelefoongids.nl nog verschil?


Voor enkele gratis vermeldingen heb je ons backlink, en soms heb je ons backlink als jouw betaalt. Op detelefoongids.nl vervaardigd het geen verschil. Althans, ook niet voor jouw SEO. Omdat ofschoon links aangaande betekenis zijn vanwege het opbouwen van jouw online autoriteit, geldt het maar enorm minimaal vanwege nofollow-links. En een backlinks op detelefoongids.nl -en een meeste online bedrijvengidsen- bestaan nofollow. Dus vanwege de backlink hoef jouw het ook niet te verrichten.

DTG voegt rel=nofollow toe aan link gratis vermelding detelefoongids.nl

Betalen=dofollow-backlink


Wanneer jouw betaalt voor een websites vermelding, hoort het een dofollow-link te bestaan. Dus een betaalde vermelding op een online gids zou daarmee iedere keer nofollow moeten zijn. Voor detelefoongids.nl heb je voor de voor niets vermelding ook standaard ons nofollow-link. Ook niet gek uiteraard. Want bij ons gratis vermelding wél linkjuice en bij ons betaalde vermelding geen linkjuice voelt tevens verkeert. Het enige hetgeen DTG hier nog kan doen is nauwelijks backlink voor een kosteloos vermelding en ons nofollow-link bij ons betaalde vermelding. Doch ja, een webshop hoort daar wel bij nu, zeker?

Geen verschil betaalde of voor niets vermelding


Qua backlink is er uiteraard nauwelijks verschil tussen een betaalde of kosteloos vermelding op detelefoongids.nl. Dit enige verschil is verdere zichtbaarheid. En daarvan mag jouw je afvragen of dat zeker dit geld waard is. Aangezien hoeveel kan zijn dat nu eigenlijk en hetgeen draait alles je concreet opleveren?


Jaarlijkse kosten vanwege detelefoongids.nl: 162 euro (te duur!)

Doe dit ook niet voor de link
Leuk, zo’n link, doch voor heb jouw die vermelding niet nodig. Absoluut zo’n nofollow-link ook niet. Een mogelijkheid dat je daarmee (indirect) SEO-voordelig haalt betreffende die nofollow-link kan zijn miniem. Mensen die op zoek zijn tot ons festival, en dat via zo’n bedrijvengids doen, zullen niet snel een link over een website delen. Het enige voordelig kan zijn het ze tot je webwinkel aankomen. Doch ga jouw daar jaarlijks honderden of zelfs duizenden euro’s aan uitgeven? Aangezien mits jouw voor elke bedrijvengids ons betaalde vermelding neemt, lopen een onkosten flink op. En bestaan dit ieder zeker potentiële klandizie welke je zo op je website krijgt?

Welke doelgroep komt er op de website?
De enige reden waarom jouw ons betaalde vermelding zou nemen kan zijn indien enorm helder kan zijn die spelers daar op een bedrijvengids komt en welke spelers aansluit op je spelers. Vervolgens kan een prominente vertoning lonend zijn en dus klanten opleveren. Dat zou zo’n online bedrijvengids je moeten kunnen aantonen met cijfers. En vervolgens alsnog kan zijn dit vermoedelijk afwachten wat het jou echt oplevert. Want: “Behaalde gevolgen uit dit verleden verlenen nauwelijks garanties vanwege een toekomst”, toch?

Betaal jij voor je sites vermeldingen ofwel heb jouw het volbracht? Ik ben benieuwd of jouw op deze plaats expertise mee hebt, deel die hieronder, opdat ook anderen hier van mogen leren.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *